Dit schooljaar is waterveiligheid een onderdeel van het landelijk examen aardrijkskunde. VWO6 leerlingen op bezoekEen docent aardrijkskunde van het Stedelijk Dalton Lyceum uit Dordrecht had in dat kader contact gezocht met de gemeente Dordrecht.
Op woensdagmiddag 4 april bezocht zij met haar leerlingen uit VWO6 het SpuiLAB210.

Risico voor overstroming

 

 

 

 

 

 


Presentatie en rondleiding

Heinen van de gemeente Dordrecht gaf een korte presentatie over waterveiligheid. De leerlingen werden voor meer informatie van harte uitgenodigd om naar de officiële opening van het pand te komen op 12 april. Dan is onder andere de tentoonstelling vanaf twee weken voor tot een jaar na een mogelijke overstroming te bezichtigen. Vervolgens kregen ze een rondleiding door het historische centrum van Dordrecht om een aantal dingen in praktijk te zien. Ze kregen uitgelegd dat de Voorstraat als één van de dijken fungeert en dit is onder andere te zien aan de u-profielen in de gevel waar de winkeliers de vloedplanken tussen kunnen schuiven.

Serious Game
Om zich nog verder in het onderwerp te verdiepen zal deze aardrijkskundeklas dit jaar één van de eerste testers zijn voor de Serious Game. Dit is een bordspel dat mede is ontwikkeld door Rik Heinen. Het spel heeft als doel om het bewustzijn van de gevaren en de zelfredzaamheid bij een serieuze overstroming te verhogen.