Vier steden met eenzelfde doel: werken aan de groenblauwe infrastructuur. Want meer water (blauw) en groen in de stad heeft enorm veel voordelen: het helpt ons omgaan met extreme weersomstandigheden, maar het biedt ook allerlei ecologische en recreatieve kansen. 

Om die reden hebben Antwerpen, Gent, Bradford en Dordrecht besloten elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Deze vier steden maken onderdeel uit van het grotere project BEGIN. Dordrecht is de initiatiefnemer van dit Europees project dat op zoek gaat naar oplossingen voor de gevolgen van klimaatverandering in de stad. ‘BEGIN’ staat voor ‘Blue Green Infrastructures through Social Innovation’. Zestien organisaties uit zes Europese landen werken hierin samen. De landen zijn: België, Duitsland, Nederland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Omdat de vier genoemde steden binnen het project de nadruk leggen op hoe ze groen en blauw kunnen meenemen in bestaande projecten, hebben we besloten van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Hiervoor gaan we in de week van vijf februari bij elkaar op bezoek en gaan we kijken naar knelpunten en inspirerende voorbeelden.