Afgelopen week dook Groen doet goed Dordrecht de Groeituinen aan de Patersweg in voor een gratis middag vol leuke, lekkere én leerzame activiteiten. De kinderen kwamen alles te weten over moestuinen en leren koken met zelf geoogste groenten. De kinderen speelden lekker buiten onder leiding van Stichting Hattrick. Met de natuurgidsen van IVN Dordrecht gingen de kinderen op zoek naar bodemdiertjes. De deelnemers sloten de middag gezamenlijk aan tafel af met een zelfgemaakte, gezonde pizza.

Met deze activiteiten sluit Groen doet goed Dordrecht aan bij de Dordtse ‘Doe ff Gezond’ week. De 10 ‘Doe ff Gezond’ scholen in Crabbehof, Wielwijk en Krispijn besteden deze week extra aandacht aan onder andere het thema buitenspelen.

Groen doet goed Dordrecht
Sinds de zomer van 2014 geeft Groen doet goed Dordrecht met een educatief en sportief activiteitenprogramma invulling aan het provinciale programma ‘Groen doet goed’. De thema’s beleven, bewegen en eten worden in elke activiteit, speciaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud, verwerkt zodat kinderen optimaal ervaren hoe leuk én gezond het is om buiten te zijn.

Partners
Voor Groen doet goed Dordrecht geeft Duurzaamheidscentrum Weizigt als projectleider samen met Dienst Gezondheid & Jeugd, Doe ff Gezond, Gemeente Dordrecht – Team Sport, Gemeente Dordrecht – Team Groen & Spelen, IVN Dordrecht, Nationaal Park de Biesbosch, Stayokay Dordrecht en Stichting Hattrick invulling aan het programma.