Noren bezoeken DordrechtVandaag was in Dordrecht de kick-off van het Europese samenwerkingsproject MEREPUV. Het centrale onderwerp is: een weerbaarder elektriciteitsnetwerk voor de stad, dat minder snel uitvalt.

De Gemeente Dordrecht en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid werken samen met Noorse en Letse partners aan dit Europese onderzoeksproject. De centrale vraag is: Hoe kunnen we de stad weerbaarder maken tegen stroomuitval in een crisissituatie? Bijvoorbeeld als gevolg van een overstroming of een extreme storm. Binnen Dordrecht gaan we vooral kijken naar hoe we de kans op een stroomuitval zo klein mogelijk kunnen maken. En – mocht het onverhoopt toch gebeuren – hoe we de effecten kunnen verminderen. Denk hierbij vooral aan de effecten voor de zorgfuncties van de stad, zoals ziekenhuizen maar ook mensen die thuiszorg nodig hebben.

Vandaag was de start in Dordrecht. Rik Heinen, beleidsadviseur bij het opgaveteam Waterstad, ontving de Noorse delegatie en gaf hen ook een rondleiding langs de hoogwaterroute in de historische binnenstad van Dordrecht.