Braziliaanse journalisten brengen bezoek aan de DrechtstedenDe belangstelling voor het waterbeleid van Dordrecht is groot in het buitenland. Op dinsdag 6 maart waren het journalisten uit Brazilië die een bezoek brachten aan de Drechtsteden. Na een ontvangst in Papendrecht gingen ze per watertaxi naar Dordrecht. Ze bezoeken deze week verschillende steden en bedrijven in ons land, in voorbereiding op het World Water Forum, dat van 18 tot 23 maart plaatsvindt in Brasília, de hoofdstad van Brazilië.

De Brazilianen zijn vooral geïnteresseerd in de manier waarop Nederland met water omgaat. De Papendrechtse wethouder Anouk van Eekelen ontving de gasten in het gemeentehuis van onze overburen. Zij vertelde hoe we in de Drechtsteden wonen en werken aan het water en welke economische kansen het water de regio biedt. Daarna kregen de journalisten een inkijkje in het Dordtse beleid op het gebied van waterveiligheid en klimaatadaptatie.

Aansluitend stak het gezelschap per watertaxi de Beneden Merwede over. In Dordrecht bekeken ze ter plaatse een aantal bijzondere projecten. Ze bezochten het Wervenpark en de drijvende waterwoningen in Stadswerven. Daarna ging de vaartocht naar het buitendijks gelegen historische havengebied. Tot slot vertrok het gezelschap weer naar Papendrecht, voor een bezoek aan Boskalis. Dit bedrijf is een van de grootste baggermaatschappijen van de wereld. Daar hoorden zij meer over het innovatieve onderzoeksprogramma ‘Building with nature’. Ondernemingen, universiteiten en kennisinstituten (zoals Ecoshape) werken hier samen om op een duurzame manier waterbouwkundige oplossingen te vinden.