Wil jij je tuin vergroenen? Doe dan mee aan de Operatie Steenbreek. Haal een tegel uit je tuin en lever hem in bij het Informatiepunt op de Stadsboerderij Weizigt, in het Weizigtpark. Dan krijg je een gratis tuinplant in de plaats. Wees er snel bij, want op is op. Het Informatiepunt is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Een minder versteende tuin helpt om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken. Door minder tegels kan het regenwater sneller wegstromen, bijvoorbeeld bij hevige regenval. En meer groen zorgt ook voor meer verkoeling op hete dagen.

We slaan meerdere vliegen in één klap. Want de tuinplanten die we aanbieden, zijn vooral vlinder- en bijenlokkende planten, zoals damastbloem, lavendel en muurbloem. Zo leveren we ook een bijdrage aan de biodiversiteit. Ook bieden we eetbare planten van stadslandbouwkas De Oude Beer aan, zoals Nieuw-Zeelandse spinazie, tomaat en Oost-Indische kers.

De ingeleverde tegels gaan naar De Oude Beer. Zij gebruiken de tegels om er hun kweektafels op te zetten en voor hun gereedschapshoek.