Gaaf nieuws! Dordrecht krijgt drie Tiny Forests. Tiny Forests zijn een soort dichtbegroeide minibossen ter grootte van een tennisveld, met van oorsprong Nederlandse planten. IVN natuureducatie selecteerde uit 37 gemeenten Dordrecht als een van de 15 Tiny Forest partnergemeenten.

Een definitieve keuze voor de exacte locaties hebben we nog niet gemaakt. Maar de aanleg van het eerste Tiny Forest start dit najaar al. Volgend jaar volgen er nog twee. De Tiny Forests zorgen voor meer biodiversiteit op het Eiland van Dordrecht. Voor kinderen en scholen zijn het een soort ‘buitenlokalen’ waar kinderen leren over het belang van natuur. Voor buurtbewoners kunnen ze fungeren als gezellige plekken om elkaar te ontmoeten en activiteiten te ondernemen. Ook vanuit het oogpunt van klimaatverandering spelen ze een grote rol: ze zorgen voor verkoeling op hete dagen en waterberging bij hevige regenval.

Volgend jaar viert Dordrecht 800 jaar stadsrechten. Voor die gelegenheid planten we 800 extra bomen, verdeeld over een aantal projecten. De Tiny Forests zijn daar onderdeel van.