De gemeente wil samen bewoners uitzoeken wat de beste oplossingen zijn om wateroverlast, schade en slachtoffers te voorkomen of te beperken. De manier waarop we dit doen zijn ‘Stadslabs’.

Het Platform Duurzaamheid Dordrecht is initiatiefnemer van deze samenwerking. Verder zijn het ontwerpbureau Plein06, de gemeente Dordrecht, het waterschap Hollandse Delta en de kennisinstelling UNESCO-IHE aangesloten.

 

In het Stadslab Zelfredzaam Eiland gaan gemeenten, bedrijven en bewoners in gesprek over hoe Dordrecht in de toekomst beter voorbereid kan zijn op overstromingen. De basis hiervan is het concept MeerlaagsVeiligheid, waarbij het uitgangspunt van veiligheid niet langer is dat de dijken het water wel zullen tegenhouden, maar dat we er ook over moeten nadenken wat we kunnen doen als er toch iets mis gaat. Samen zoeken de instanties en bewoners naar nieuwe manieren om er voor te zorgen dat de veiligheid en leefbaarheid van Dordrecht verbeterd wordt.

Lees verder >

De verwachting is dat er meer extreem weer komt met stevige wolkbreuken. Een wolkbreuk is een hevige regenbui waardoor de riolering soms het water niet meer kan verwerken. Het water stroomt over straat en kan mogelijk ook uw huis of bedrijf binnen stromen. Met alle mogelijke schade tot gevolg.

Binnen Stadslab Wolkbreukbestendig Dordrecht denken bewoners samen met de gemeente en bedrijven na over hoe we hier in de toekomst mee om kunnen gaan. Welke maatregelen kunnen er getroffen worden om de schade bij een heftige wolkbreuk te beperken?

Lees verder >