Dordrecht is een echte waterstad. Dat biedt veel voordelen. Denk maar aan de mogelijkheden voor watertransport, recreatie en niet te vergeten: sfeer. Maar het kan ons ook voor problemen stellen. Wat doen we als het water omslaat in een bedreiging? Wij nodigen jou uit om met ons de ‘Serious Game Dordrecht Waterstad’ te spelen. Op woensdagmiddag 25 oktober in het Stadskantoor.

Serious game Dordrecht Waterstad
Serious Game Dordrecht Waterstad is een spannend spel voor twaalf jaar en ouder, over leven met water in de stad. (Foto: Jarko De Witte van Leeuwen)

We spelen het spel in de landelijke Week van Ons Water van 18 tot en met 25 oktober. Deze week staat in het teken van het beschermen van Nederland tegen overstromingen en regen.

Serious game

Wat is dat eigenlijk, een ‘serious game’? ‘Dordrecht Waterstad’ is een spel, maar wel eentje dat over serieuze zaken gaat. Soms zelfs over leven of dood. Je kruipt in de huid van een Dordtse familie. Je kiest zelf hoe die familie leeft, welke beslissingen ze nemen. Ga je voor het snelle geluk? Of bereid je je voor op zaken die je hopelijk nooit mee hoeft te maken? En wat als die verwoestende overstroming er dan toch komt? De keuze is aan jou.

Aanmelden

Houd je van spellen en wil je meer weten over leven met water in Dordrecht? Dan is deze activiteit echt iets voor jou! Neem je vrienden en familie mee naar de Serious Game Dordrecht Waterstad. Op woensdag 25 oktober in het Stadskantoor, aan de Spuiboulevard 300. Meld je aan via hjn.heinen@dordrecht.nl. Wees er snel bij, want er is plek voor maximaal 18 spelers. Minimum leeftijd voor deelname is twaalf jaar.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren